Jelentkezés szavazatszámláló bizottsági tagságra
2018-01-17 09:25:37
Tisztelt Választópolgár! Ezúton szeretnénk Önt arról tájékoztatni, hogy lehetőség van a szavazókörökben működő szavazatszámláló bizottságok választott tagjának, illetve póttagjának jelentkezni.

A szavazatszámláló bizottságok a választópolgárok független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervei, amelyeknek elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása. A szavazatszámláló bizottságnak csak a településen lakcímmel rendelkező választópolgár lehet választott tagja. A választott tagok mandátuma a következő általános országgyűlési képviselő választásig tart. Választott póttagok munkájára akkor lesz szükség, ha a választási ciklus alatt valamelyik választott tag nem tudja vállalni a munkát, vagy nem lesz elegendő olyan tag, akiket valamelyik jelölt delegál. A választási bizottság választott tagjai tiszteletdíjra jogosultak.

 

Amennyiben a szavazatszámláló bizottság választott tagjaként szívesen részt vállalna a választási feladatokban, akkor kérjük, szíveskedjen kitölteni a Jelentkezési lapot (amely letölthető a város honlapjáról, vagy átvehető a Városháza portáján), és 2018. február 12-ig postán, e-mailen, vagy személyesen visszajuttatni az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatalban működő Helyi Választási Irodába (2500 Esztergom, Széchenyi tér 1. e-mail: varoshaza@esztergom.hu).

 

Bővebb információval a Helyi Választási Iroda munkatársai: Borz Tibor a (33) 542-007 és dr. Holicska Judit a (33) 542-006 telefonszámon készséggel állnak rendelkezésére. Választott taggá vagy póttaggá történt megválasztásáról írásban tájékoztatjuk.

 

Dr. Endre Szabolcs

az esztergomi Helyi Választási Iroda vezetője

Letölthető jelentkezési lap SZSZB tagságra 2018