A tizenkettedik emléktornát tartották Borbély Zoltán, 2008-ban, szolgálat teljesítése közben hősi halált halt esztergomi rendőr emlékére június 27-én.

A Rugby Club Hostel sportpályájánál tartott eseményen tíz csapat, köztük egy felvidéki, sorakozott fel a meghívásos bajnokságra. Az eseményt Debreczeni István, az esztergomi rendőrkapitányság vezetője és Bánhidy László alpolgármester köszöntötte.

Bánhidy László többek között arról beszélt a torna megnyitóján, hogy a polgárság, a társadalom tulajdonképpen csak akkor észleli, hogy a különféle szakszolgálatok, rendőrség, tűzoltóság, katasztrófavédelem milyen komoly és felelősségteljes munkát végeznek, amikor baj van.

Az alpolgármester annak az örömének is hangot adott, hogy a fent említett szakszolgálatokkal kifejezetten jó kapcsolatokat ápol az esztergomi önkormányzat.

A police.hu tájékoztatása szerint a sporteseményen a rendőrkapitányságok és a főkapitányság csapatai mellett a 25. Klapka György Lövészdandár, az Esztergomi Tűzoltóság, a Vértesi Erdő Zrt., és a szlovákiai Párkányi Városi Rendőrség is képviseltette magát.

A tornát a Tatai Rendőrkapitányság csapata nyerte, a második helyezett a Vértesi Erdő Zrt. lett, a dobogó harmadig fokára az Esztergomi Tűzoltóság csapata állhatott.