A Széchenyi téren korábban üzemelő távirányítós behajtást szabályozó rendszer teljesen kiváltásra került. A korábban használt távirányítók az új rendszerhez nem használhatók. A Széchenyi tér-Deák Ferenc utca kereszteződésében csak az érvényes engedéllyel rendelkező gépjárművek hajthatnak be a behajtást szabályozó oszlophoz tartozó telefonszám felhívása után. 

A bevezetni kívánt új rendszer az alábbiak szerint fog üzemelni: A gépjármű vezető a behajtást szabályozó oszlophoz érkezve felhívja az oszlophoz tartozó telefonszámot. A hívás indításra a behajtást irányító oszlop lesüllyed (a beléptető telefonos szolgáltatás használata ingyenes), az oszlop 35 másodpercig marad a földben majd visszaemelkedik. A rendszerben indukciós érzékelő hurok van beépítve, amely meggátolja, hogy az oszlop felemelkedjen, amikor a gépjármű az oszlop felett van.

A Széchenyi térre történő behajtásról bővebb információkat az Esztergom Közös Önkormányzati Hivatalának Városfejlesztési Osztályának-Városüzemeltetési Csoportjánál kérhet. Az alábbi telefonszámon: 06-33-542-078, e-mailben: viragostoth.krisztian@esztergom.hu, illetve személyesen Esztergom Közös Önkormányzati Hivatalának Városüzemeltetési csoportjánál a Hivatal 112-es irodájában.

A telefonszám megosztással kapcsolatban az alábbi jogi felelősséget kell viselnie a telefonszám megosztójának:

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a rendelkezésükre bocsátott telefonszám bizalmas kezelése elsődlegesen a behajtási engedélyre jogosultak érdeke, hiszen annak hiányában illetéktelenek a lezárt közterületre nem tudnak behajtani és parkolni. Kérjük ezért Önöket, hogy a behajtáshoz rendelkezésre bocsátott telefonszámot kezeljék bizalmasan, azt illetéktelenek számára ne tegyék hozzáférhetővé.

A telefonszám bármely, a jogosultnak felróható okból hozzáférhetővé tételéből, nyilvánosságra hozatallából adódó károkért a jogosult felelős.