Kedves Esztergomba és Dunakanyarba látogatók!

Esztergom és Pilisszentlélek polgárai biztonsága érdekében a város polgármestereként azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy a közeljövőben ne tervezzenek látogatást településünkre.
Szomorú szívvel teszem ezt, mert mindig meleg szívvel vártuk a hozzánk látogatókat, de az életünket alapjaiban felforgató járvány miatt ma az elsődleges feladatom az itt élők megóvása lett.
Tudjuk, hogy Esztergom és távolabbi városrészei, mint Búbánatvölgy és Pilisszentlélek kedvelt úti célja akár a közeli településekről, akár az ország távoli pontjairól érkezők számára. Különösen igaz ez a hétvégékre és ünnepnapokra, amikor a turisták szinte elárasztják a városunkat és mostanában „Pajkaszeget” vagyis Pilisszentléleket is.
Kérek mindenkit, aki látogatást tervezne hozzánk, most ne tegye!
Beláthatatlan következménnyel járna ha a járvány terjedését jelentősen lassítani célzó, a társas érintkezést korlátozó felhívás ellenére tömegek lepnék el településünket.
Mi itt, helyben vigyázunk egymásra. Igyekszünk minimalizálni a járvány terjedését. Nem csupán az elrendelt intézkedések, hanem a város lakóinak felelős hozzáállása is példaértékű.
Nekünk is beszűkült, lelassult az életünk. Sok dolgot nem tehetünk meg, ami korábban természetes volt.
Nem járunk a kedvenc helyeinkre, bezártuk a játszótereinket, nem ülünk a kávéházakban a barátainkkal, csendesek a templomaink.
Szent István gyönyörű városa egy időre elcsendesedett.
Azért, hogy a járvány vége után élettel teljen meg, újra a Dunakanyar fővárosaként várhassuk és nagy szeretettel üdvözölhessük a hozzánk látogatókat. Nem tudjuk, hogy ez mikor következik be. Rajtunk és Önökön is múlik.
Addig azonban arra kell kérnem Önöket, hogy maradjanak távol, maradjanak Önök is otthon, tartsák be a kormány által meghatározott intézkedéseket a saját és a mi biztonságunk érdekében egyaránt!

Tisztelettel:
Hernádi Ádám
polgármester

#maradjotthonesztergom