Bővebb információ és ügyeleti rend: http://www.allatorvosikamara.t-online.hu

A Magyar Állatorvosi Kamara Komárom - Esztergom megyei Szervezete annak érdekében, hogy az állattartók állatainak folyamatos állatorvosi ellátása, és így a járványvédelem biztosított legyen, az alábbiakban kihirdeti ügyeleti rendjét:
Az ügyelet formája és időtartama:
Hétvégi ügyelet: szabad-, munkaszüneti vagy ünnepnapot megelőző munkanapon 16.00 órától a szabad-, munkaszüneti vagy ünnepnapot követő munkanapon 06.00 óráig.
A kettőnél több napos hétvégi ügyelet (szabad-, munkaszüneti vagy ünnepnapokból álló) ügyeletének megosztása: Az első 2 nap + a következő napok (1-2 nap):
1- Az első két nap az ügyelet a szabad-, munkaszüneti vagy ünnepnapot megelőző munkanapon 16.00 órától a 3.nap reggel 06.00 óráig tart.
2- A 3. naptól az ügyelet reggel 06 órától a szabad-, munkaszüneti vagy ünnepnapot követő munkanapon 06.00 óráig tart.
Két típusú magánállatorvosi ügyelet van:
- rendelői: megyei kiterjesztésű, kisállatokat ellátó
- kijáró: városok köré szervezett, kis- és nagyállatokat ellátó
Kijáró ügyeletes: biztosítja a folyamatos (telefonos) elérhetőséget; hívás és egyeztetés után a helyszínre megy, vagy rendelőjében fogadja a beteg állatot.
Rendelői ügyeletes: biztosítja a folyamatos (telefonos) elérhetőséget; hívás és egyeztetés után a rendelőben - legkésőbb 1 órán belül - fogadja a beteg állatot.
A megyei kisállatos rendelői ügyelet két részre (északi, és déli) van osztva, annak megfelelően, ahogy az M1-es autópálya kettéosztja a megyét. Az ügyelet során mindkét részen van ügyeletes állatorvos
A kijáró ügyeletet az adott ügyeleti területen működési engedéllyel rendelkező magánállatorvosok látják el. A megye öt ügyeleti területre van osztva: Az elosztás a térképen látható, illetve a térkép melletti listán.
Az ügyelet ellátásának módja:
Készenléti ügyelet, amelynek során az állatorvos sürgősségi ellátást végez.
Az ügyelet közzététele:
Az ügyeletes magán-állatorvosok nevét, ügyeleti helyét és elérhetőségeit, az ügyeleti köröket és az érintett településeket, az ügyeleti szolgálat időtartamát, valamint az ügyeleti szabályokat a területi szervezet, helyben a szokásos módokon (önkormányzatok, újság, rádió, tv, internet) közhírré teszi.
Az ügyeleti szolgálatban nyújtott ellátás munkadíja - a Kamara ajánlása alapján - az egyébként számított (ügyeleten kívüli) munkadíj kétszerese.

Az ügyeleti területekhez tartozó települések:
Dorog, Esztergom, és környéke:
Bajna, Bajót, Epöl, Lábatlan, Mogyorósbánya, Nagysáp, Nyergesújfalú, Süttő, Tát, Tokod, Tokodaltáró, Dorog, Dág, Máriahalom, Sárisáp, Úny, Csolnok, Kesztölc, Piliscsév, Leányvár, Esztergom, Annavölgy, Pilisszentlélek, Dömös, Pilismarót, Gyermely, Szomor
http://www.allatorvosikamara.t-online.hu/