Esztergom: Aktuális (Ügyintézés)

2020. május 14-én, csütörtökön 8 órától lezárásra kerül a Deák Ferenc utca Pór Antal tértől a Széchenyi térig tartó szakasza gallyazási munkák miatt.
Arra kérjük, hogy legyen része egy országos programnak, amellyel segítheti a járvány leküzdését, valamint hozzájárulhat a vírusfertőzés megelőzését és terápiás lehetőségeinek felfedezését célzó kutatások sikeréhez.
Ezúton is értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy a Zöld-Út Esztergom Kft. ismételten növényvédelmi kezelést végez a város közterületein, zöldterületein lévő fás szárú növények védelme érdekében, mely elsősorban állati kártevők ellen irányul.
2020. május 4. és 2020. május 8. közötti időszakban a következő belvárosi utcákban a Zöld-Út Esztergom Kft. útjavítási munkálatokat végez
A koronavírus járványhelyzet miatt az élelmiszer termelők hagyományos értékesítési lehetőségei beszűkültek. Az új értékesítési csatornák kiépítésében a termelők azonban nemcsak saját kapcsolatrendszerükre és kreativitásukra támaszkodhatnak, ezen túlmenően több irányból is kapnak segítséget!
2020. április 24. napjától lezárásra kerül a Felső-Kenderesi út és a Galagonyás út kereszteződésénél található Galagonyás híd.
A kormány úgy döntött, hogy a kijárási korlátozásokat újabb egy héttel meghosszabbítja, valamint szombaton és vasárnap újra lehetőséget biztosít az önkormányzatok számára, hogy az egyes településeken az országos korlátozásnál szigorúbb intézkedéseket vezessenek be....
A koronavírus fertőzés az idősekre a legveszélyesebb, ezért szükségessé vált az esztergomi piacon is meghozni azt a rendelkezést, amivel külön idősávot biztosíthatnak a 65 év feletti állampolgárok számára a vásárláshoz.